==== wrapper ===============-->

Náš příběh

od stánku do bistra

Příběh Teplé kačky

Teplou kačku tvoří parta nadšenců do asijské kuchyně, kterou se obklopila šéfkuchařka Lucie Bártová. Lucie vyměnila slibnou IT kariéru v Londýně za kuchařský rondon a absolvovala praxi v několika restauracích a bistrech po celém světě.

V roce 2013 jsme s improvizovaným stánkem Teplá kačka vyrazili na první akci. Od té doby jste mohli naše jídlo ochutnat na street foodových festivalech v Praze, na Kladně, ve Volyni, ale také na soukromých akcích u vás doma. Jako brigádníci se u nás vystřídali snad všichni naši přátelé. Postupem času jsme vylepšili nejen konstrukci samotného stánku, ale především menu.

Recept na pekingskou kachnu se nám podařilo získat od čínského kuchaře v londýnském Sohu v roce1999. Od toho momentu jsme recept vypilovali k dokonalosti. Gyozy a další knedlíčky jsme se učili v Tokiu. Snažíme se do menu přidávat taková jídla, jejichž chuť vás vrátí zpět do tradičních asijských jídelen a připomene vám autentickou atmosféru míst, kde jste kačku nebo knedlíčky ochutnali poprvé.

S úspěchem stánku rostly i naše ambice. Rozhodli jsme se splnit si sen a otevřít vlastní bistro. Najít vhodný prostor trvalo několik let a tím celá legrace zdaleka nekončila. Rekonstrukce plánovaná maximálně na několik měsíců se zvrhla ve více než dvouletou anabázi a o kolotoči kolem hledání řemeslníků by se dala napsat kniha.

Ledacos jsme si udělali na stavbě sami. Například na zahrádce se projdete po dlažbě, kterou pokládala šéfkuchařka a na čištění a penetraci zdí se podílelo skoro tolik našich kamarádů jako na válení placek. Design bistra jsme vymýšleli tak, abyste si připadali trochu jako na ulici někde uprostřed Asie. Každá věc v bistru je přivezený kousek z cest po světě a má svůj příběh.

Doufáme, že budete postrádat jen zápach z přepáleného benzínu projíždějících motorek.

Milujeme vývařovny, které jsou zároveň i výrobnami. Zásadně nekupujeme prefabrikáty, mícháme si vlastní omáčky a snažíme se využít všechny suroviny do poslední kapky. Proto vznikl i nápad spojit bistro s malým obchodem, kde si můžete zakoupit naše rillety, omáčky, sádlo, vývary a mražené dim sum knedlíčky, které si snadno připravíte i doma.

Naše menu